Tips

De anti snurkbeugel en de verschillende soorten op de markt

anti snurkbeugel

Voor mensen die geregeld snurken is er tegenwoordig gewoon een oplossing: de anti snurkbeugel. Dit speciale bitje kun je tijdens de nacht dragen om te voorkomen dat je gaat snurken. 

anti snurkbeugel

Hoe werkt het?

De anti snurkbeugel  is een mondprothese of bitje die de onderkaak tijdens de nacht licht naar voren houdt. Hierdoor blijft de keelholte volledig vrij en vindt er geen gesnurk plaats. Een anti-snurkbeugel is zowel effectief voor snurken dat ontstaat ter hoogte van het zachte gehemelte en de huig als bij de achterkant van de tong en het strottenklepje. Dit zijn de oorzaken van het snurken en ze zijn dus relatief gemakkelijk te ontwijken.

anti snurkbeugel

Een beugel op maat

De anti snurkbeugel bestaat in een aantal varianten. Allereerst is er de standaard beugel die niet aanpasbaar is. Die is goedkoop maar ook minder effectief want als een anti snurkbeugel niet perfect past doet hij zijn werk minder. Dat is dus geen goede investering. Een aanpasbare snurkbeugel is dan een beter idee. Deze kun je gemakkelijk zelf aanpassen aan je gebit. Ben je bereid voor de beste en wellicht net iets duurdere optie te gaan? Dan laat je een anti snurkbeugel op maat maken. Daarvoor moet je de afdrukken van je tanden afgeven. Hierna wordt in een laboratorium de snurkbeugel voor je gemaakt op basis van de afdrukken. Dit kan onder andere bij je tandarts geregeld worden. Er zijn echter ook commerciële partijen die anti snurkbeugels maken voor mensen.