Bouw

Een goede deur maakt je huis helemaal af

Het is het visitekaartje van je woning. De plek waar iedereen die je huis betreedt door naar binnenkomt. En tevens het onderdeel van ons huis waar we eigenlijk maar heel weinig mee bezig zijn: onze voordeur. Juist als je wilt dat je huis een bepaalde uitstraling heeft, van binnen en van buiten, is dit echter een heel belangrijk onderdeel om mee te nemen.

De eerste indruk

De buitenkant van je huis is belangrijk voor de eerste indruk die niet alleen bezoekers, maar ook jijzelf hebt van je huis. Een verzorgd huis maakt een prettige indruk. Het is voor bezoekers, buren en voorbijgangers prettiger om naar te kijken, het laat zien dat je zorg hebt voor je huis, en kan zelfs eraan bijdragen dat de hele straat er een beetje netjes bij staat.

Maar niet alleen voor anderen is een nette buitenkant van je huis belangrijk. Ook voor jezelf is het fijn als de boel er een beetje verzorgd uitziet. Dat komt een stuk prettiger thuis dan wanneer je huis een onverzorgde, of zelfs verwaarloosde indruk maakt. Dat straalt nu niet bepaald ‘welkom thuis’ uit, toch?

Om je huis er verzorgd uit te laten zien, is het belangrijk dat je de gevel een beetje schoonhoudt. Ook kozijnen die op tijd een likje verf krijgen dragen bij aan een verzorgde look, net als frisse gordijnen of andere zonwering. Maar heb je ook wel eens stilgestaan bij het belang van de juiste deur? 

Kom binnen!

Er is volop keuze in voordeuren, maar toch zijn er niet veel mensen die deze vervangen als ze een nieuw huis betrekken, of hun bestaande woning opknappen. Een voordeur kan een likje verf krijgen, en dat was het wel. Zonde eigenlijk, want juist die voordeur, de plek waar iedereen door naar binnen komt is zo belangrijk voor de eerste indruk.

Het is fijn als je voordeur niet alleen bij het uiterlijk van je huis past, maar ook bij je interieur. Houd je van strak en modern, dan voelt een klassieke voordeur met houtsnijwerk niet goed aan. Je zal zien dat het vervangen van je voordeur je interieur pas echt af maakt.
Dat geldt overigens ook voor de binnendeuren. Ook deze ‘vergeten’ mensen nog wel eens te vervangen als zij een bepaalde stijl in hun huis willen doorvoeren. Ook hier geldt dat dit echt zonde is, want ook deze deuren drukken erg hun stempel op je inrichting. Kies voor mooie binnendeuren op maat die passen bij jouw interieur. Een kleine investering, die het eindresultaat van je inspanningen kan maken of breken.