Lifestyle

Tips voor het inrichten van een zorginstelling

Het inrichten van interieur kan nogal een klus zijn omdat het een geheel moet vormen en comfortabel, maar toch huiselijk moet aanvoelen. Vooral als het gaat om zorginstellingen. Lees hieronder verder voor een aantal tips.

Meubilair

Eén van de eerste dingen waar je aan denkt bij het inrichten van een ruimte zijn meubels. Voor het inrichten van een verpleeghuis is het uiteraard een aanrader om zorgmeubilair aan te schaffen. Waarom? Zorgmeubilair is ten eerste ontworpen opdat de bewoners zich thuisvoelen en op hun gemak voelen. Daarnaast zijn de meubels comfortabel en zo ingesteld dat ze makkelijk te gebruiken zijn voor een ieder.

Behalve het feit dat zorgmeubilair een huiselijk gevoel geeft, is het ook veilig te gebruiken omdat er op technisch gebied ook aandacht aan is verleend. Zo wordt er grondig onderzocht naar wat voor materiaal wordt gebruikt en wat het beste werkt voor een ieder die gebruik maakt van meubels in zorginstellingen.

Sfeer in de ruimte

Naast de meubels is het ook belangrijk om een veilige en comfortabele sfeer te creëren voor zowel bezoekers als de bewoners en natuurlijk ook de medewerkers. Denk hierbij aan de thema die je wilt gebruiken in de ruimte. Dit betreft onder andere behang of muurverf, soort en kleur vloer en uiteraard ook de kleur van al het meubilair.

Een tip is het toepassen van pastelkleuren. Pastelkleuren zijn zacht en creëren een warme en gezellige sfeer waardoor men zich niet opgejaagd voelt en dus op zijn of haar gemak voelt.